Τρίτη, Φεβρουάριος 07, 2023
03/04/2014

Εισαγγελική έρευνα για το βίντεο με Κασιδιάρη – Μπαλτάκο

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, για τις συνθήκες λήψης του βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα κληθεί ως μάρτυρας και ο παραιτηθείς πλέον γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για το πότε, πώς και κάτω από ποιες συνθήκες βιντεοσκοπήθηκε αυτό το βίντεο.

Σε βάρος δε του Ηλία Κασιδιάρη δεν τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή δεν συλλαμβάνεται, καθώς όπως εξηγούν εισαγγελικές πηγές το χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό μέσον για διαδικασία σε βάρος του και αυτό καθιστά – σύμφωνα με το νόμο- μη αυτόφωρη την πράξη.

Νέος γενικός γραμματέας ο Φώτης Καϋμενάκης

Τη θέση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος παραιτήθηκε χθες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε, αναλαμβάνει ο αρεοπαγίτης Φώτης Καϋμενάκης.

Ο κ. Καϋμενάκης είναι πρόεδρος και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.

Πηγή:e-kanaliena.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας