Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023
09/05/2014

Ψηφοδέλτιο αγάπης και ευθύνης για την Αιγνούσα

Με αέρα νίκης παρουσίασε το συνδυασμό του και μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Οινουσών Κος Γιώργος Δανιήλ,  σε εκδήλωση προχθές στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Στην κατάμεστη αίθουσα, ο κος Δανιήλ, αναφέρθηκε στην πολυετή εμπειρία από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσών, τονίζοντας πως τα προηγούμενα χρόνια πετύχαμε πολύ σημαντικά πράγματα χάρη στον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό του Δημάρχου Ευάγγελου Αγγελάκου και της Δημοτικής Αρχής.

Ωστόσο απαντώντας στο γράμμα το οποίο διένειμε ο ανθυποψήφιος, το οποίο διχάζει και είναι κάτι που βλάπτει την Αιγνούσα σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, είπε; “ Έχω κι εγώ ένα γράμμα και θα μου επιτρέψετε να το διαβάσω. Έχει ημερομηνία 18 Μαίου 2014 και το περιμένω να το σταυρώσετε και να το ρίξετε στην κάλπη της Αιγνούσας. Είναι το ψηφοδέλτιο αγάπης και ευθύνης για την Αιγνούσα, το ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Οινουσσών Γεωργίου Στ. Δανιήλ

Metropolitan Hotel, Αθήνα, 07.05.2014

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι

Χριστός Ανέστη!

Σας καλωσορίζω με την δέουσα τιμή και ευχαριστία για την εξαιρετικά ενθαρρυντική και καθολική σας παρουσία στη σημερινή μας εκδήλωση, στην εκδήλωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Με την τιμητική προτροπή πολλών συμπατριωτών και συμπολιτών, που αγαπούν, σκέφτονται καθημερινά και έχουν δοθεί ολοκληρωτικά στον αγώνα για την Αιγνούσα μας, έλαβα πριν από μερικούς μήνες μια κρίσιμη και βαρύνουσα για μένα και την οικογένειά μου απόφαση, να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του εκλογικού σώματος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έχοντας διανύσει ήδη δύο τετραετίες ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών και τιμηθείς στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2006 και 2010 με αρκετά υψηλό ποσοστό σταυροδοσίας και αποδοχής από τους συμπολίτες μου, αλλά και με την 27χρονη εμπειρία μου από τη Διοίκηση του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών» είχα διαμορφώσει την πεποίθηση ότι διαθέτω την γνώση και την εμπειρία για να ανταπεξέλθω στα υψηλά και υπεύθυνα καθήκοντα του δημαρχιακού αξιώματος του νησιού μας.

Χατζησταύρου Σταύρος του Διονυσίου, Γεώργιος Στ. Δανιήλ, Αγγελάκος Δημήτριος του Ευαγγέλου,
Πραγματοποίησα μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες μας την προηγούμενη οκταετία ένα συναρπαστικό ταξίδι «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις». Με τον Ευάγγελο Αγγελάκο στο τιμόνι, με την πλούσια εμπειρία του και τον οξυδερκή προγραμματισμό και προβληματισμό του, αλλά και με την μεστή συνεργασία με τους παλαιότερους αυτοδιοικητικούς, μπήκα πολλές φορές με ευχαρίστηση σε λιμένας πρωτοειδομένους, αλλά και συναντήσαμε εξίσου συχνά τον άγριο Ποσειδώνα.

Δουλέψαμε όλοι σκληρά, έκαστος κατά τις γνώσεις και το έργο του, έκαστος στη διακονία του, για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και πρωτόγνωρες προκλήσεις και καταστάσεις, όπως ήταν εκείνη της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Επιμείναμε μαχητικά να πείσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες, κυρίως της πρωτεύουσας ότι τα νησιά μας, ιδιαίτερα τα μικρά, απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιά έχουν ανάγκη ν’ αναπνεύσουν και οι νησιωτικές κοινωνίες ν’ αντιμετωπιστούν από μια ιδιαίτερη στρατηγική διοίκησης και ενίσχυσης, μια διαφορετικού τύπου και χροιάς πολιτική ανάπτυξης και στήριξης.

Αρκετά πράγματα επιτύχαμε σ’ αυτόν τον αγώνα και χάρη στον σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των άλλων παραγόντων της νησιωτικής πολιτικής, που τον υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως χάρη στην επιμονή, τη θέληση και την πίστη

2

ότι το νησί μας αξίζει και πρέπει να του προσφέρουμε περισσότερα μπήκαν γερά θεμέλια για την επόμενη ημέρα.

Το νησί μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, μοναδικός, μαγευτικός, ένας τόπος, που σε προκαλεί να σταματήσεις το καράβι της ζωής σου και τις καλές πραγμάτειες σου ν’ αποκτήσεις και να μεθύσεις από μυρωδικά κάθε λογής, να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους της θάλασσας και της ζωής.

Το νησί μας είναι ένας τόπος, που διαθέτει ιστορία και γερές καταβολές, ένας βράχος, με γρανιτένια θέληση και θάρρος, με τόλμη, με πάθος και δίψα για ζωή. Αυτά τα χαρίσματα ενέπνευσαν και τη δική μας απόφαση να βγούμε ταξιδευτές για να συνεχίσουμε τα σημαντικά βήματα, που οι προκάτοχοι μας πραγματοποίησαν, αλλά και να προασπίσουμε τις δικές μας κατακτήσεις, τους δικούς μας αγώνες και τα επιτεύγματά μας.

Με μια ομάδα έμπειρων και δοκιμασμένων αυτοδιοικητικών, αλλά και νέων προσώπων, που προσκαλώ και ενεργοποιώ στην υπηρεσία των κοινών πραγμάτων της ιδιαίτερης πατρίδας μας και με έναν ειλικρινή, ενδελεχή και εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο, ο οποίος διεξάγεται και θα συνεχιστεί αδιάλειπτα μέχρι την εκλογική αναμέτρηση θέτουμε τη Δύναμη Ευθύνης στην κρίση και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και των Αιγνουσιωτών όπου γης.

Διαρθρώσαμε τον κορμό του προγράμματός μας σε τρεις κλάδους:

Στον πρώτο αντιμετωπίζουμε με Ευθύνη, νέα αντίληψη και σχεδιασμό τη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών του θέτοντας τους εξής κεντρικούς στόχους:

1. Ν’ αντιμετωπίσουμε άμεσα το καρκίνωμα της υποστελέχωσης των δημοτικών υπηρεσιών με κάθε δυνατή πολιτική πίεσης αλλά και κάθε νόμιμο και συνταγματικό τρόπο ακόμη και με την προσφυγή στη Διοικητική Δικαιοσύνη αν η κεντρική Διοίκηση εξακολουθήσει μετά από 4 χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη και της κινητικότητας να αδυνατεί να εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση.

2. Να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ώστε να παρέχουμε τις βασικές παραδοσιακές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης με σύγχρονους τρόπους και μεθόδους, με σεβασμό στο περιβάλλον και κυρίως με άμεση μείωση των ανταποδοτικών τελών από τον πρώτο προϋπολογισμό. Έτσι αποφασίσαμε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση στην πηγή δηλ. στα σπίτια και στα καταστήματα, δίδοντας κίνητρα, εν ανάγκη και συμβολικά δώρα για την συμμετοχή των νοικοκυριών σ’ αυτόν τον αγώνα.

3. Στον τομέα της ύδρευσης θα εξαντλήσουμε κάθε σχεδιασμό και προσπάθεια να επιτύχουμε εξοικονόμηση των πόρων, που διαθέτουμε, να τηρηθεί αυστηρό πρόγραμμα συντήρησης και παρακολούθησης δικτύων, πόρων και μηχανισμών, όπως η αφαλάτωση, αλλά και να συμμετάσχει ενεργά ο καταναλωτής με καμπάνια και πρωτοβουλίες εξοικονόμησης.

4. Να λειτουργήσουμε άρτια κοινωνική υπηρεσία για την αντιμετώπιση των σοβαρών κοινωνικών αναγκών και ανθρωπιστικών απαιτήσεων των κατοίκων. Είναι απαραίτητος ο βρεφονηπιακός σταθμός για τη στήριξη της ακριτικής οικογένειας, είναι ζωτικής σημασίας μια στοιχειώδης λειτουργία υπηρεσίας βοήθειας στο σπίτι, η υποστήριξη των ΑΜΕΑ, η συστηματική ψυχολογική παρακολούθηση, η ενίσχυση δομών αλληλεγγύης και αρωγής εκείνων, που έχουν ανάγκη.

5. Έχουμε σοβαρό προβληματισμό για να μελετηθεί και πάλι η ίδρυση και λειτουργία μιας Στέγης υπερηλίκων και μοναχικών ατόμων, που είναι αρκετά και εγκαταλελειμμένα ή δεν έχουν οικογένεια. Το ζήτημα χρήζει σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισης.

6. Άμεσης προτεραιότητας είναι η ισχυροποίηση και εδραίωση θεσμών διαφάνειας, συμμετοχής και δημοκρατικής λειτουργίας της δημοτικής αρχής και των οργάνων της. Ο πολίτης βλέπει με καχυποψία, δυσπιστία και αμφισβήτηση την άσκηση της αυτοδιοικητικής αρχής και μας εγκαλεί για ανεκτικότητα, αδιαφορία και εφησυχασμό, για αδυναμία να σπάσουμε αυγά, να συγκρουστούμε με το βόλεμα και την αδράνεια.

7. Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και εγώ προσωπικά ανατρέπουμε αυτά τα δεδομένα. Καταθέτουμε στην κρίση του εκλογικού σώματος και των πολιτών την εφαρμογή θεσμών όπως ο συμμετοχικός προϋπολογισμός. Οι πολίτες και οι κάτοικοι, αλλά και όσοι βρίσκονται εκτός Οινουσσών μέσω του Διαδικτύου, συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το τεχνικό πρόγραμμα, τις κατευθύνσεις και τους στόχους του επόμενου προϋπολογισμού, που τον ξεκινάμε αμέσως μετά την 1η Σεπτεμβρίου, όταν θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας. Θεσπίζουμε ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, διαβουλεύσεις για όλα τα μεσαίας και μεγάλης κλίμακας έργα. Δημοσιότητα σε όλες τις δημοπρασίες και αξιολόγηση από το Δημοτικό Συμβούλιο όλων των εν εξελίξει και παραδοτέων έργων. Δίνουμε δημοσιότητα πλήρη και στις απευθείας αναθέσεις των μικρών έργων, για τα οποία δεσμεύτηκα στους ντόπιους τεχνίτες και μικρούς εργολάβους ότι θα εκτελούνται από αυτούς με κριτήρια αξιοκρατικά, με στενή παρακολούθηση και έλεγχο, με στόχο τη μείωση του κόστους κάθε έργου και με αξιολόγηση της δουλειάς τους. Έτσι τα χρήματα του προϋπολογισμού θα παραμένουν στην Αιγνούσα και θα δημιουργούν θέσεις και μεροκάματα στον κατασκευαστικό τομέα.

Το Δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά τον πιο δοκιμασμένο και πολύπαθο χώρο, τον χώρο της τοπικής ανάπτυξης και απασχόλησης. Κυρίαρχο μέλημα είναι η ενθάρρυνση και στήριξη της δημιουργίας πολλών μικρών νησιωτικών επιχειρήσεων και επιτηδευμάτων από τους μονίμους κατοίκους και όσους ενδιαφέρονται για το «επιχειρείν» στο νησί μας με παράλληλη ενίσχυση των υφιστάμενων καταστημάτων και επιτηδευματιών.

Στον τομέα αυτό , στο μεγάλο αυτό στοίχημα δρομολογείται ήδη δημιουργία και συντονισμός προγράμματος εξατομικευμένων δράσεων σε επικεντρωμένους τομείς ανάπτυξης για καθένα άνεργο ξεχωριστά. Προϋπόθεση είναι να θέλει να εργαστεί ειλικρινώς. Αδιάφορο μου είναι το φύλο, η καταγωγή ή η εθνικότητα. Η εργασία είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι ρουσφέτι, πολιτική εξυπηρέτηση ή συγγενική υποχρέωση. Με ενδιαφέρει να εργάζεται έντιμα και υπεύθυνα, να επιτελεί τις υποχρεώσεις του, να κατοικεί και να δραστηριοποιείται στην Αιγνούσα, να παράγει στην Αιγνούσα, να φέρει την οικογένειά του στην Αιγνούσα, να είναι ανοικτό ένα ακόμη σπίτι και ένα κατάστημα, μια μικρή επιχείρηση στην Αιγνούσα. Το υπούργημα αυτό δηλ. τον τομέα της άμβλυνσης της ανεργίας και προώθησης της ανάπτυξης δεσμεύτηκα από την πρώτη ημέρα προς τους συμπολίτες μου και κυρίως τους ανέργους ότι θα τον διαχειριστώ ο ίδιος ως Δήμαρχος και η επιτυχία του θα είναι προσωπική για μένα πρόκληση και ευθύνη. Μέσα στο γραφείο του Δημάρχου θα λειτουργεί γραφείο στήριξης της τοπικής επιχείρησης κατά πάντα και δια πάντα από την επαφή της με το Δήμο και τον κρατικό τομέα, μέχρι την πορεία της στην αγορά, στη διαφήμιση, στην διάθεση των προϊόντων και υπηρεσιών, μέχρι να μπορεί να στέκεται με ασφάλεια κάθε ντόπιος επιχειρηματίας στα πόδια του, μέχρι να μην μας χρειάζεται και να τον καμαρώνουμε να προχωρεί και να κερδίζει την εμπιστοσύνη κοινού και αγοράς.

Τρίτος και πλέον σημαντικός τομέας για τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι ο τομέας της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μιλήσαμε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητός μας για ένα φιλόδοξο και μεγαλόπνοο πλάνο για την αναγέννηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Το σχέδιο αυτό κερδίζει υποστηρικτές και αρωγούς, γίνεται θελκτικό και ενδιαφέρον, δελεαστικό και υλοποιήσιμο.

Η Αιγνούσα με τις ιστορικές ναυτικές καταβολές, με την μακραίωνη ιστορία και παράδοση, με την πρωτοποριακή λειτουργία της ναυτικής εκπαίδευσης από τη δεκαετία του ’50 με το πρώτο εν Ελλάδι Ναυτικό Εκπαιδευτήριο, το Ναυτικό Γυμνάσιο δωρεά Διαμαντή και Καλλιόπης Πατέρα, με την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (πρώην Σχολή Εμποροπλοιάρχων) με το πρότυπο Μαθητικό Οικοτροφείο, με τη ζωντανή παρουσία και προσφορά των ναυμάχων του θαλασσινού αγώνα, έχει ιστορικά δικαιώματα και προσβλέπει στην δικαία αναγνώριση της ως κοιτίδας της ναυτικής εκπαίδευσης. Την περασμένη Κυριακή σε μια ημερίδα για το ναυτικό επάγγελμα και τις προκλήσεις του, που πραγματοποιήθηκε από το Ιδρυμα Μαρία Τσάκος και συνδιοργανώθηκε με τις ΑΕΝ και τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» ένας σύνεδρος πανεπιστημιακός έμπειρος, τον οποίον κι εγώ πρώτη φορά συνήντησα, ο οποίος είχε ήδη επισκεφθεί τα εκπαιδευτήρια μας είπε ότι η Αιγνούσα έπρεπε να είναι το Cambridge της ναυτικής παιδείας, σχολιάζοντας τις ελλείψεις σε προσομοιωτές και εποπτικό υλικό.

Παρουσιάσαμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αιγνούσα τις βασικές αρχές και μετά την εκλογή μας με ταχύ βηματισμό σχεδιάζουμε, οικοδομούμε, απαιτούμε και θεσμοθετούμε πιλοτικό πρόγραμμα συνολικής αναβάθμισης της ναυτικής εκπαιδεύσεως από τη δευτεροβάθμια έως την τριτοβάθμια παιδεία, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο νησί μας στην Ιερουσαλήμ της Ναυτοσύνης.

5

Παράλληλα θεσμοθετούμε και δημιουργούμε ένα πλούσιο πρόγραμμα τμημάτων και δράσεων, ένα πυκνό δίκτυο πολιτισμού και δια βίου μάθησης με πολλές, ποικίλες, νέες και πρωτοπόρες δράσεις και δραστηριότητες, ώστε το νησί μας να παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στους κατοίκους και επισκέπτες του μεστό, εποικοδομητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στα πολιτιστικά του δρώμενα. Φροντίζουμε να μην υπάρξει ανεκμετάλλευτος χρόνος και η Αιγνούσα κυρίως του χειμώνα να είναι ελκυστική και δημιουργική, να γίνει μαγνήτης για όλους τους Αιγνουσιώτες της διασποράς, να παρέχει ευχάριστη ανάπαυλα και ψυχική ξεκούραση στους επισκέπτες της όλο το χρόνο, ώστε κυριολεκτικά να μην σου κάνει καρδιά να την αφήσεις.

Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Με την τιμητική σας ψήφο και την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής τον επόμενο Σεπτέμβριο είναι βέβαιο και γνωστό τοις πάσι ότι θα παραλάβουμε μια σειρά αναπτυξιακών και χρήσιμων για τον τόπο έργων, που υλοποίησε η Δημοτική μας Αρχή και περνάνε την Αιγνούσα από το χθες στο αύριο.

Το έργο του εξωτερικού κρηπιδώματος είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τοποθετούνται καθημερινά τα μπλόκια στον εξωτερικό μώλο και τηρείται το χρονοδιάγραμμα της εργολαβίας, που παρακολουθείται στενά από την αρμόδια Υπηρεσία, αλλά και από το Δήμο μας. Το έργο πρέπει να παραληφθεί άρτιο, λειτουργικό, χωρίς προβλήματα, κακοτεχνίες και ελλείψεις, ώστε να περάσουμε στο επόμενο βήμα, στον μεγάλο αγώνα για την δρομολόγηση του πλοίου από τον Πειραιά.

Το εγχείρημα αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά είμαι βέβαιος ότι με την επαρκή πείρα και γνώση, που έχω αποκομίσει για την δομή και λειτουργία των άγονων γραμμών, αλλά και με τη συμβολή, συνεργασία και συνδρομή της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης, της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου θα επιτύχουμε κι αυτό τον στόχο.

Η φάση αυτή χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προπάντων σύμπνοια και συνεργασία. Δεν πρέπει να ξαναζήσει η Αιγνούσα τον εφιάλτη της δικαστικής διαμάχης, που έστησαν ορισμένοι. Διαβεβαιώνω ότι όπως ήμουν απέναντι στην περίεργη και ιδιοτελή αντίληψη να μείνουμε όπως είμαστε χωρίς επαρκή συγκοινωνία, με τις βαρκούλες και τους γλάρους και να κοιτάμε τα κλειστά παράθυρα, θα παραμείνω σταθερός και αμετακίνητος στην ίδια θέση και πολιτική. Το πλοίο θα έρθει στο νησί μας σε σταθερή εβδομαδιαία βάση και όσοι ονειρεύονται ότι θα κάμψουν αυτή την στόχευση και μάχη είναι γελασμένοι.

Εν συνεχεία ένα ακόμη σημαντικό έργο, που πρέπει να δομηθεί σωστά και αξιόπιστα η λειτουργία του είναι το αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός καθαρισμός. Είναι μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας και κόστους όλο αυτό το έργο, το οποίο παραλαμβάνουμε έτοιμο από την απερχόμενη Διοίκηση, αλλά θα πρέπει να το θέσουμε σε σωστή βάση και να εξυπηρετήσει τον τόπο.

Ακολουθεί η υλοποίηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Η παραλία της Αιγνούσας πρέπει ν’ αποκτήσει πιο φιλική, πιο ευχάριστη, πιο αξιοποιήσιμη μορφή. Να γίνει ένας μεγάλος και ψυχαγωγικός πεζόδρομος για περίπατο και ξεκούραση, να διαθέτει σωστό φωτισμό, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, πράσινο, υποδομές για εξυπηρέτηση επιβατών και επισκεπτών, χώρους για τα παιδιά και τους μεγάλους, καταστήματα καθαρά και φιλόξενα, με τιμές λογικές και με ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την αύξηση των επισκεπτών με τα ερείπια, τις λύσεις της αρπακτής, τα κιόσκια και τα παραπήγματα, τα καταστήματα του Δεκαπενταύγουστου και πολλά άλλα, που δεν περιποιούν τιμή για να τα αναφέρω.

Το έργο αυτό είναι μεγάλης προστιθέμενης αξίας για τον τόπο, όπως και η ανάπλαση των κεντρικών πλατειών και διαδρομών και κοινοχρήστων χώρων όπως είναι το Τσουμπάρι, η πλατεία Παπαλά, η Αστυνομία, η Ακρόπολη, ο Συνοικισμός. Για κάθε γειτονιά θα εκπονηθεί ειδικό σχέδιο με τη συνδρομή και σύμφωνη γνώμη των κατοίκων για να αναπλάσουμε κάθε περιοχή συνολικά.

Τέλος είναι μεγάλο ζητούμενο να συγκλίνουμε όλοι στην σύγχρονη τεχνολογία. Αρκετοί από τους παλαιότερους δεν το αντιλαμβάνονται. Κι όμως σε πάρα πολλά σπίτια, που επισκεφθήκαμε όλους αυτούς τους μήνες, τονίζεται έντονα το θέμα της αναβάθμισης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, το πρόβλημα με το αργό ίντερνετ, η ανάγκη της επικοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία σ’ αυτή την αίθουσα και σε όλον τον κόσμο αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ψηφιακής σύγκλισης. Έχουμε ψηφίσει και θα υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παροχής ψηφιακών υποδομών σε όλο τον οικισμό της Αιγνούσας. Είναι απαραίτητο, το ζητάει ο κόσμος, το έχει ανάγκη ο νησιώτης, η επιχείρηση, ο κάτοικος κάθε ηλικίας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Ένα μεγάλο μέρος κοινωνίας μας ειδικά της Αιγνούσας του χειμώνα έχει σοβαρά προβλήματα ύπαρξης και επιβίωσης. Οι συμπολίτες μας αναζητούν επίμονα διέξοδο από την κρίση με ηγεσία, που διαθέτει την κατάλληλη κατάρτιση, την μόρφωση, την αυτοδιοικητική γνώση, την εργασιακή εμπειρία, την αποφασιστικότητα και κυρίως τα εφόδια για να την εμπιστευθούν και να τους εμπνεύσει στην καθημερινή μάχη, που δίνουν. Οι πολίτες ζητούν ηγεσία, που δεν θα μοιράσει επιταγές χωρίς αντίκρυσμα, υποσχέσεις μίας χρήσεως, ζητούν Δήμαρχο, που θα τους μιλήσει με ειλικρίνεια και σεβασμό, θα απέχει από τον λαϊκισμό και τις επικοινωνιακές ευκολίες, θα διαθέτει πολιτιστικό πλεονέκτημα.

Οι πολίτες απαιτούν ηγεσία, που να έχει το σθένος να συγκρουστεί με την αδιαφάνεια και να προτάξει το γενικό απέναντι στα προσωπικά συμφέροντα, ζητάνε πολιτικές και πρόσωπα, που θα αναδείξουν τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου, που θα κλείσουν την πόρτα στη μετριότητα, στην εξάρτηση, θα στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι σε κάθε πρόκληση.

Την στοχοθεσία αυτή έχω αναγάγει σε αξίωμα ζωής και ύπαρξης για την δημοτική μας κίνηση τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Υποσχέθηκα πολιτεία ήθους και χρηστότητας και δεν έχω πρόθεση να μετακινηθώ από αυτήν την υποχρέωση.

Στηρίζω τον προεκλογικό μας αγώνα στις δικές μας δυνάμεις, με όπλο τις αρχές μας, τα πιστεύω μας, τις αντιλήψεις και το πρόγραμμά μας. Μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να σχολιάσω, να κριτικάρω ή να αντιπαρατεθώ με καμία προσωπική αναφορά στον επί πολλά χρόνια συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο και Αντιδήμαρχο καπ. Στέφανο Βογιατζή σεβόμενος την ηλικία και την κοινή αυτοδιοικητική μας διαδρομή.

Ωστόσο την περασμένη Κυριακή και ενώ εμείς στην Αιγνούσα προβάλαμε τα πλεονεκτήματα και τις απαιτήσεις του ναυτικού επαγγέλματος, σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα ο ανθυποψήφιος μου επέλεξε ως επικοινωνιακό του βοήθημα να αναγνώσει και διανείμει επιστολή στήριξης φερόμενη ως υπογεγραμμένη από τον κ. Νικόλαο Σπ. Λαιμό, εξαιρετικά προσβλητική και υποτιμητική για το πρόσωπό μου, για την προσφορά μου στον τόπο μας, την επιστημονική μου κατάρτιση και το δικηγορικό μου λειτούργημα που ασκώ επί 22 χρόνια.

Δεν σκοπεύω να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτήν άλλωστε φρόντισε να την διανείμει σ’ όλο το νησί και το περιεχόμενο το γνωρίζετε. Δεν μου επιτρέπει το ήθος και η αγωγή μου. Την αποδίδω στην κρίση της κοινωνίας και των εκλογέων οι οποίοι θα πρέπει να διακρίνετε ποια συμπεριφορά διαπνέεται από δημοκρατική τάξη και ευπρέπεια και ποια από εμπάθεια και μίσος.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Κι εγώ έχω στήριξη από μεγάλα ονόματα, από σπουδαίους και ξεχωριστούς ανθρώπους της κοινωνίας μας και αυτοί είστε εσείς όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μου, οι συμπατριώτες μας οι ακρίτες στην Αιγνούσα, που δείχνουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, στις αρχές και στα πιστεύω μου, στο πρόγραμμα και στο όραμά μου, αλλά και εσείς η πολυπληθής μας οικογένεια της Αττικής και του Λονδίνου, που δίνετε σήμερα δυναμικά το παρών στον αγώνα μου.

Έχω κι εγώ ένα γράμμα και θα μου επιτρέψετε να το διαβάσω. Έχει ημερομηνία 18 Μαίου 2014 και το περιμένω να το σταυρώσετε και να το ρίξετε στην κάλπη της Αιγνούσας. Είναι το ψηφοδέλτιο αγάπης και ευθύνης για την Αιγνούσα, το ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες

Σας καλώ να στηρίξετε την Ευθύνη, την Ευθύνη για το μέλλον του τόπου, την Ευθύνη, που τρέφει την ελπίδα, που νοηματοδοτεί τη ζωή μας, που μας δίνει δύναμη και πάθος να οραματιζόμαστε μια πιο σωστή και υπεύθυνη Αιγνούσα, με ανθρώπους, που θα στέκονται με αξιοπρέπεια στη θέση τους, που θα τιμούν και θα λαμπρύνουν την τοπική μας κοινωνία, που θα δημιουργούν και θα αγωνιούν για να προχωρήσει η πατρίδα μας.

Σήμερα αναλαμβάνω απέναντί σας και εγώ τη δική μου ευθύνη, την ευθύνη της παράταξης μου, την ευθύνη της γενιάς μου, που έρχεται να παραλάβει τη σκυτάλη από μια άξια και δυναμική γενιά, μια γενιά, που προσέφερε σημαντικά πράγματα στον τόπο, που πρέπει να τιμήσουμε συνεχίζοντας και δημιουργώντας μια καλύτερη Αιγνούσα αντάξια της ιστορίας και του μέλλοντος, που της αξίζει.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ σας ευχαριστεί, διότι και σ’ αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη δίνετε με ευπρέπεια, με σοβαρότητα, με σθένος και επίγνωση ότι μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί πολλή και συστηματική δουλειά, πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ διότι θα υποβληθείτε και πάλι στην ταλαιπωρία του ταξιδιού σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες και επαχθείς. Θα σας αποζημιώσει, πιστεύω, η μοσχοβολιά της μυροβόλου Χίου και η ανοιξιάτικη Αιγνούσα, που είναι όπως πάντα μαγευτική και μοναδική.

Με καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη, με πίστη στο Θεό και αντλώντας δύναμη από την ευχή του αγ. Νικολάου και των γονέων μου, φεύγω αύριο για τα χώματα της Αιγνούσας τα ιερά και πιστεύω ότι σύντομα πάλι εδώ στην Αθήνα ως Δήμαρχος Οινουσσών θα σας ανταμώσω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Δύναμη Ευθύνης

Yποψήφιος Δήμαρχος: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΔΑΝΙΗΛ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
(Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατά Αλφαβητική Σειρά)

 • Αγγελάκος Δημήτριος του Ευαγγέλου
 • Βαϊρακτάρης Παντελής του Εμμανουήλ
 • Δημητριάδης Αναστάσιος του Γεωργίου
 • Καββάδα Αικατερίνη του Νικολάου
 • Καούνη Μαρία του Παναγιώτη
 • Κουτηρή-Καραγιώργη Ειρήνη του Δημητρίου
 • Λιγνός Νικόλαος του Γεωργίου
 • Λυγνός Ιωάννης του Γεωργίου
 • Λύρας Γεώργιος του Στεφάνου
 • Μαργαρίτης Φώτιος του Στέλιου
 • Μύγιας Παναγιώτης του Δημητρίου
 • Πανταζής Ελευθέριος του Μιχαήλ
 • ΣκούφηςΛάμπροςτου Παναγιώτη
 • Τηνιακός Κωνστανείνος του Γεωργίου
 • Χαλκιά Ευγενία του Γεωργίου
 • Χαλκιά Λουκία του Στεφάνου
 • Χατζησταύρου Σταύρος του Διονυσίου

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας