Τρίτη, Φεβρουάριος 07, 2023
12/10/2022

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων υποδέχθηκαν το Δ.Σ. της EuroCommerce

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι τριήμερες εργασίες της EuroCommerce στην Ελλάδα, με τη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών», που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Η «στρατηγικής σημασίας» συνεδρίαση του Δ.Σ. της EuroCommerce επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και ευκαιρίες του ταχύτατα μεταβαλλόμενου διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, καθώς και στις ανερχόμενες τάσεις που θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο και ευρύτερα την κοινωνία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι μόνο.

Επίκεντρο των συζητήσεων αποτέλεσε το ενεργειακό, το οποίο επηρεάζει το ευρωπαϊκό εμπόριο, ενώ πυροδοτεί και τον πληθωρισμό, τα μεγέθη του οποίου και ο επηρεασμός στις επί μέρους οικονομίες των κρατών μελών καθιστούν ρευστό το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το επιχειρείν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις γεωπολιτικές ισορροπίες, όπως αυτές αναδιαμορφώνονται, επηρεάζοντας σημαντικές παραμέτρους για το ευρωπαϊκό και το διεθνές εμπόριο.

Στο κλείσιμο των εργασιών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα υψηλόβαθμα στελέχη της EuroCommerce για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου δράσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τις θέσεις της χώρας, όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., αλλά και για το περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων. Αντίστοιχα, στην προοπτική της ανάπτυξης της πολιτικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος και παρέθεσε στοιχεία για το θετικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, με τους δείκτες ανάπτυξης να δείχνουν θετικά πρόσημα.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας