Σάββατο, Οκτώβριος 01, 2022
02/07/2022

Wilhelmsen Ship Management : Παράδοση, εξειδίκευση και επάρκεια στη πλοιοδιαχείριση

Ο όμιλος Wilhelmsen είναι ουσιαστικά ένας οικογενειακός όμιλος και αυτή τη στιγμή η πέμπτη (5η) γενιά είναι αυτή που τον διαχειρίζεται, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carl Schou, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Wilhelmsen Ship Management, μιλώντας στο maritimes.gr στα πλαίσα σεμιναρίου που διοργανώθηκε σε συνεραγσία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ασχολείται κυρίως με τρείς τομείς. Ο πρώτος, ναυτιλιακές υπηρεσίες όπως η πλήρη διαχείριση πλοίων, ο δεύτερος, νέες μορφές ενέργειας, όπως σε θαλάσσια αιολικά πάρκα, αυτόνομα πλοία, ψηφιοποιήσει και ο τρίτος, επενδύσεις (financial investments) όπου αφορούν κυρίως σε οικογενειακές η ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Schou KantziosΌσον αφορά στην παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές συνεργασίες με Έλληνες πλοιοκτήτες και το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Πειραιά είχε σκοπό τόσο να ενισχύσει τη φήμη του όσο και να προσκαλέσει Έλληνες εφοπλιστές να γνωρίσουν καλύτερα τον όμιλο και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Σχετικά με τους νέους πράσινους κανονισμούς όπως είπε ο κ Schou είναι κάτι μακροπρόθεσμο αλλά εξετάζονται πολλές καινοτομίες μέσα από τα νέα καύσιμα (υδρογόνο, αμμωνία κλπ.), τις οποίες μελετά και ο όμιλος Wilhelmsen. Το ερώτημα, όπως είπε, είναι πως θα γίνεται η προμήθεια αυτών αλλά και πιο καύσιμο θα επικρατήσει τελικά.

Γενικότερα, κατέληξε ότι η Ελλάδα έχει μια ισχυρή ναυτική παράδοση και ο όμιλος σέβεται απόλυτα τις ελληνικές οικογενειακές ναυτιλιακές εταιρείες και διαχειριστές. Η Wilhelmsen Shipmanagement λόγω του μεγέθους, την εμπειρία και την εξειδίκευση που διαθέτει, μπορεί να βοηθήσει τόσο τις μικρότερες όσο και τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες, όπου εξαιτίας των υψηλών απαιτήσεων που υπάρχουν πλέον αυξάνουν το κόστος διαχειρίσεις. “Η Wilhelmsen Shipmanagement διαθέτει το μέγεθος και την οικονομία κλίμακος, προσφέρουμε επάρκεια, εξειδίκευση και αυτό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μας. Είμαστε μεγάλοι αρκετά αλλά και ταυτόχρονά μικροί, όπου τόσο μικρότερες εταιρείας όσο και μεγαλύτερές ναυτιλιακές μπορούν να έρθουν σε μας. Ήδη συνεργαζόμαστε με μικρότερές αλλά και τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες» επεσήμανε ο κ Schou.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας