Κυριακή, Οκτώβριος 02, 2022
27/07/2022

Γεράσιμος Καλογεράτος: Η ελληνική κεφαλαιαγορά ανοίγεται στη ναυτιλία και εμπιστεύεται τους Έλληνες πλοιοκτήτες

"Θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή συγκυρία, δεδομένων των αναπτυξιακών επενδύσεων που έχουμε υπό-υλοποίηση ώστε να αντλήσουμε περαιτέρω κεφάλαια", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο maritimes.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital, Γεράσιμος Καλογεράτος, με αφορμή την έκδοση του δεύτερου εταιρικού ομολόγου της CPLP Shipping Holdings PLC και στην έναρξη της διαπραγμάτευσής του σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, αναφερόμενος στην άντληση κεφαλαίων είπε ότι "Μας δίνουν μία οικονομική ευελιξία για το μέλλον. Η ελληνική κεφαλαιαγορά δείχνει ότι έχει όρεξη για περισσότερο άνοιγμα στη ναυτιλία και εμπιστεύεται τους Έλληνες πλοιοκτήτες δεδομένου ότι έχουν σοβαρά επιχειρηματικά σχέδια και συντηρητικό ισολογισμό. Οπότε ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντλήσουμε περαιτέρω κεφάλαια".

Klogeratos Kantzios ase 27072022Σχετικά με ενδεχόμενο διπλής εγγραφης στο ελληνικό χρηματιστήριο ο κ. Καλογεράτος σημείωσε ότι "Νομίζω ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την έκβαση των δύο εκδόσεων και κάτι τέτοιο μπορούμε να το συζητήσουμε στο μέλλον".

Ενώ τέλος, όσον αφορά στα επενδυτικά πλάνα της Capital, ο ίδιος τόνισε ότι "Αυτή τη στιγμή επενδύουμε στα LNG carriers & στα containerships. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο LNG, διότι βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πρώτα θέλουμε να υλοποιήσουμε τα υπάρχοντα πλάνα, ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, μεχρι το Μάιο του 2023 και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε".

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας