Παρασκευή, Μάρτιος 31, 2023
15/01/2023

Σωτήρης Θεοφάνης Να βρούμε ως χώρα δημιουργικούς τρόπους ώστε να εφαρμόσουμε στην πράξη τις νέες τεχνολογίες

Για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στη ναυτιλία και ειδικότερα στη λιμενική διαχείριση, μιλά στο Κανάλι Ένα, ο Δρ. Σωτήριος Θεοφάνης, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος και πανεπιστημιακός στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών, της Εφοδιαστικής και των λιμένων.

Αναφέρεται στα πολλαπλά είδη των νέων τεχνολογιών, όπως οι πιο ακριβείς πληροφορίες (μέσω της τεχνητής νοημοσύνης ή της μηχανικής μάθησης), η αυτοματοποίηση (π.χ. αυτόνομα πλοία) αλλά και οι τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας. Γενικότερα, στόχος όπως είπε είναι η καλύτερη χρήση των πόρων, η μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και η μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης ο κ. Θεοφάνης σημείωσε ότι υπάρχει μία σειρά από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη και τις εφαρμογές πεδίου, ωστόσο ο δρόμος είναι μεγάλος μέχρι να γίνουν στην πράξη. Υπάρχει όμως μια σημαντική εξέλιξη στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις και ο ίδιος εκτιμά ότι η πολιτεία θα ενισχύσει περαιτέρω αυτήν την προσπάθεια. Άλλωστε η νεοφυής επιχειρηματικότητα στα λιμάνια δεν είναι ελληνική υπόθεση αλλά παγκόσμια.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή Προπαντός Ψυχραιμία με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας