Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
19/08/2021

Μπαράζ επενδύσεων στις νέες τουριστικές μονάδες

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και αυτό επιβεβαιώθηκε την περασμένη χρονιά όπου λόγω της πανδημίας η μη έλευση τουριστών «κτύπησε» το ΑΕΠ της χώρας. Σε αυτή τη βαριά βιομηχανία οι επενδύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με νέους παίκτες να μπαίνουν στην αγορά και υφιστάμενους να αναβαθμίζουν τα καταλύματα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει το πράσινο φως ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο σειρά επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στη δημιουργία νέων ξενοδοχείων και καταλυμάτων αλλά και στον εκσυγχρονισμό άλλων.

Οι επενδύσεις στη Λήμνο
Στη Λήμνο η επένδυση της υπό σύσταση τουριστικής εταιρείας «ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΑΕ» που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αφορά στην ίδρυση ξενοδοχείου 3 αστέρων δυναμικότητας 12 δωματίων και 24 κλινών, στη θέση Άγιος Ιωάννης και είναι επιλέξιμου κόστους 720.622,42 ευρώ.

Το ύψος των 1,145 εκατ. ευρώ αγγίζει το ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης της εταιρείας «ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ – DIAMANTIDIS». Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου 3* με 72 δωμάτια και 127 κλίνες στη Μύρινα Λήμνου. 

Στον Αναπτυξιακό Νόμο εντάχθηκε και η επένδυση της επιχείρησης «COLD ACCOUNTING AND FINANCE COMPANY Ο.Ε». Η επένδυση αφορά στην ίδρυση ξενοδοχείου 3 αστέρων δυναμικότητας 30 δωματίων και 67 κλινών, στη θέση Διαπόρι Ράχη, Δημοτικής Ενότητας Νέας Κούταλης στη Λήμνο και είναι επιλέξιμου κόστους 2.218.303 ευρώ.

Αναβάθμιση κατηγορίας στη Λέσβο, επενδύσεις σε Ζάκυνθο, Σκιάθο, Κίμωλο
Η επένδυση της «ELAITIS EVENTS EE» εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων είναι επιλέξιμου κόστους 2,382 εκατ. ευρώ και αφορά στον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου ZAIRA δυναμικότητας 18 δωματίων και 38 κλινών με αναβάθμιση κατηγορίας σε 4*, στη θέση Σκάλα Λουτρών, της Δημοτικής Ενότητας Λουτρών, στη Λέσβο. 

Στα 10,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της επιχείρησης «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΑΣΩΝ Α.Ε.» που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 87 δωματίων / 197 κλινών, στη θέση «Πλησίον Πλάνου», Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων Ζακύνθου.

Το επενδυτικό σχέδιο της FASO AE αφορά στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 4*, 69 δωματίων/154 κλινών στην περιοχή Αγία Παρασκευή του Δήμου Σκιάθου, και είναι επιλέξιμου κόστους 6.261.300 ευρώ.

Στα 913.276 ευρώ είναι το επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «SAN ANTONIO SUMERLAND SA-ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΑΕ.».

Η επένδυση αφορά στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας σε ακίνητο στη Μύκονο, με χρήση υφιστάμενων κτιρίων και προσθήκη νέων, δυναμικότητας 25 δωματίων 51 κλινών, κατάταξης 4*, και συγκεκριμένα με αλλαγή χρήσης από (υφιστάμενα) ενοικιαζόμενα δωμάτια σε ξενοδοχείο, προσθήκη κατ’ επέκταση νέων δωματίων, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και περιβάλλοντος χώρου και προσθήκη πισίνας.

Η «MY KIMOLOS ALYKI BEACH» θα υλοποιήσει επένδυση 2,152 εκατ. ευρώ για την ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας τριών αστέρων δυναμικότητας 26 δωματίων, 80 κλινών στο νησί της Κιμώλου.

Στη Μυτιλήνη η T.K.C KOLEKSION S.A. θα ιδρύσει ξενοδοχειακή μονάδα 81 δωματίων – 160 κλινών 4* υλοποιώντας επένδυση άνω των 3.145.253 ευρώ.

Επενδυτικά σχέδια σε Σαντορίνη και Μύκονο
Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης η CELESTE SUITES πρόκειται να δημιουργήσει ξενοδοχείο 3 αστέρων δυναμικότητας 11 δωματίων 44 κλινών με την επένδυση να υπερβαίνει τα 1,117 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ΚΙΒΩΤΟΣ μέσω της υλοποίησης επένδυσης άνω του 1 εκατ. ευρώ θα εκσυγχρονίσει το ξενοδοχείο της πέντε αστέρων δυναμικότητας 47 δωματίων, 102 κλινών που διατηρεί στη Μύκονο.

Ένα ακόμη ξενοδοχείο είναι στα σκαριά στη Μύκονο. Με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο του επενδυτικού σχεδίου της «CAVO TAGOO A.E.».

Η νέα επένδυση της εταιρείας αφορά στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5*, δυναμικότητας 13 δωμάτια / 52 κλίνες» στην περιοχή Ταγκού του Δήμου Μυκόνου με το επιλέξιμο κόστος να ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στη χρήση του 2019 εμφάνισε πωλήσεις 16.655.809,36 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 25,72% σε σχέση με το 2018, το καταβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της ανέρχεται στα 4.360.575,00 ευρώ και οι επενδύσεις που έγιναν το 2019 σε ενσώματα πάγια περιουσιακά στοιχεία ήταν 2.459.987,83 ευρώ.

Επίσης στη Σαντορίνη υπό σύσταση εταιρεία το επενδυτικό σχέδιο της οποίας εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο αφορά στον εκσυγχρονισμό και επέκταση ξενοδοχείου που αναβαθμίζεται από 2 αστέρια σε 4, συνολικής νέας δυναμικότητας 15 δωματίων 30 κλινών και είναι επιλέξιμου κόστους 1.420.801,84 ευρώ.

powergame.gr/

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας