maritimes ΡΟΗ

















Ναυτιλία

Η ναυτιλιακή βιομηχανία μεταβαίνει σταδιακά σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα

Για τη μεγάλη πρόσκληση σχετικά με την απαγόρευση από το 2020, της χρήσει του ναυτιλιακού μαζούτ και τη μείωση της περιεκτικότητας του θείου

Αυξήθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου το Δεκέμβριο

Αύξηση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2016, ενώ δεν είχε σημειωθεί μεταβολή κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 προς το 2015, και πλέον αριθμεί 1.855 πλοία.

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας στο Καστελλόριζο και στη Σύμη

Επίσκεψη στο Καστελλόριζο και στη νήσο Ρω πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη και Ανώτατους Αξιωματικούς

300 κιλά Kοκκαϊνης Βρέθηκαν σε εμπορικό πλοίο

Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.

Παράταση θητείας Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας με την αριθ.1 Απόφαση της 4ης Συνεδρίασης της 16 Φεβρουαρίου 2018, η οποία κυρώθηκε με το από 16-02-2018 Π.Δ. (Φ.Ε.Κ. 165 Γ΄/16-02-2018), αποφάσισε την παράταση της θητείας του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ράπτη Σταμάτιου του Στεφάνου (Α.Μ. 756), για ένα (01) επιπλέον έτος.

Με το αστέρι της Blue Star Ferries βάζουν πλώρη για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, η BLUE STAR FERRIES ανακοίνωσε, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και υπερηφάνεια, την υποστήριξή της ως χορηγός, σε 2 κορυφαίους αθλητές της ιστιοπλοΐας, τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. Στόχος της ομάδας είναι η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

ΟΛΘ: Αυξημένα έσοδα 834 εκατ. από επενδύσεις έως 441,6 εκατ.

Κατά 834 εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθούν συνολικά τα έσοδα της ΟΛΘ ΟΛΘ Α.Ε. μέχρι το 2026 χάρη στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Λιμένας Dhiba : Επενδύσεις 192 εκατ. δολ για επέκτασή του

Mε στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα Dhiba, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέκταση του λιμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Saudi Ports Authority.
Τουρισμός

TUI: "Πετάνε" οι κρατήσεις για Ελλάδα

Μετά τον Thomas Cook, που τοποθετεί την Ελλάδα στο τοπ των πωλήσεων τoυ με φόντο τη φετινή σεζόν, τη σκυτάλη παίρνει η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ξένοι τουρίστες 8 στους 10 πελάτες ξενοδοχείων

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ετήσιας μελέτης του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για τις πιέσεις που δέχεται ο εσωτερικός Τουρισμός, αλλά και για το πως διαμορφώνεται ο χάρτης των ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

CroisiEurope: Η Ελλάδα σε 2 νέα προγράμματα κρουαζιέρας

Δύο νέα προγράμματα κρουαζιέρας που περιλαμβάνουν προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, θα εκτελεί από το Νοέμβριο του 2018 η μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιέρας ποταμού στην Ευρώπη, CroisiEurope.

Η Groupama Ασφαλιστική και το 2018 δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Δημήτρη Παπαδημητρίου

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει να είναι υπερήφανος χορηγός του αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης Δημήτρη Παπαδημητρίου, συμβάλλοντας και φέτος στην επίτευξη των στόχων του πολυνίκη ιστιοπλόου, τόσο στον ελληνικό, όσο και στον διεθνή αθλητικό χώρο.

ΓΕΚ Τέρνα: Έργο 250 εκατ. ευρώ για μαρίνα στην Αγία Νάπα

Την έναρξη της δεύτερης φάσης κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας στην Κύπρο, προϋπολογισμού 164 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Οικονομία

Αναβάθμιση της Ελλάδας σε «B» από τη Fitch

Σε αναβάθμιση της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα σε «B» από «Β-» προχώρησε ο οίκος Fitch, διατηρώντας θετικό το outlook. Ετσι, «ισοφαρίζει» την S&P που προ λίγων εβδομάδων προχώρησε σε ανάλογη κίνηση.

Το Πεκίνο εξακολουθεί να είναι ο πρώτος αγοραστής παγκοσμίως για τα αμερικανικά ομόλογα

Oυάσινγκτον (Χinhua) - Η Κίνα αύξησε το χαρτοφυλάκιο της σε αμερικανικά ομόλογα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ το μείωσε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο των ΗΠΑ.

Συγχώνευση των εταιριών China Guodian και China Energy με στόχο την μείωση της κατανάλωσης άνθρακα

Πεκίνο (Χinhua) - Η εταιρία παραγωγής ενέργειας China Guodian Corporation υπέγραψε μία συμφωνία συγχώνευσης με την China Energy Corporation, προκειμένου να γίνει η μεγαλύτερη κινεζική εταιρία στους τομείς της διαχείρισης άνθρακα, αλλά και της παραγωγής ενέργειας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο το Χρηματιστήριο της Σανγκάης.

"Τράπεζα της Ενέργειας" η Εθνική Τράπεζα

Μεγάλο άνοιγμα στις χρηματοδοτήσεις στο χώρο της ενέργειας, το οποίο θα ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον τομέα αυτό και θα την καταστήσει την "Τράπεζα της Ενέργειας", ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα.

Η UBS αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2018

Πεκίνο (Χinhua) - Η ελβετική τράπεζα UBS αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2018, επικαλούμενη την ισχυρότερη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας και την αύξηση των κινεζικών εξαγωγών.
Ενέργεια

ΕΛΠΕ: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ΝΑ Μεσόγειο

Στις σημαντικές προοπτικές που συγκεντρώνει η Ελλάδα ώστε να καταστεί κομβικό κέντρο μεταφοράς και εμπορίας Ενέργειας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου,

Δ. Τζώρτζης: Το 2018 είναι ένα έτος ορόσημο για τη ΔΕΠΑ

Ομιλία κ. Δημήτρη Τζώρτζη στο συνέδριο Athens Energy Forum 2018

ΟΠΕΚ: Αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή

Σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων του για την παραγωγή πετρελαίου αυτό το έτος προχώρησε ο ΟΠΕΚ επικαλούμενος το ράλι της αμερικανικής σχιστολιθικής παραγωγής μετά την ενίσχυση των τιμών τους τελευταίους μήνες.
Συνεντεύξεις

Ε. Χαλδεάκης: Ενοποιούμε όλες τις πληροφορίες σε μια πλατφόρμα

Η ναυτιλία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή επισημαίνει ο Ευθύμιος Χαλδεάκης, Sr. Strategic Accounts Manager της SetelHellas, μιλώντας στο maritimes.gr

Δ. Θεοδωρακόπουλος: Το σύστημα Laros παρέχει αυτογνωσία της λειτουργίας του πλοίου

O Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος Senior Director της Prisma Electronics, μιλά στο maritiems.gr για τις νέες τεχνολογίες και πως οι ναυτιλιακές εταιρείες που τις εφαρμόζουν αποκτούν ένα σημαντικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Απόψεις

Οι προκλήσεις στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση

Αν και οι σπουδαστές στις ΑΕΝ μπαίνουν μέσα από πανελλήνιες εξετάσεις και οι σχολές είναι τετραετούς φοίτησης στο τέλος όταν αποφοιτούν ο τίτλος τους είναι αδιαβάθμητος. Μετά από 12 έτη όταν πλέον αποκτήσουν το βαθμό του Α καπετάνιου ο τίτλος τους γίνεται ισότιμος του αντίστοιχου των ΤΕΙ. Το αίτημα ανωτατικοποίησης πρέπει σταδιακά να υλοποιηθεί.
Έλληνες Ευεργέτες

Οι υποτροφίες της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Πέντε υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου μονοετούς φοίτησης ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, προκηρύσσει η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για σπουδές σε τομείς σχετιζόμενους με τη Ναυτιλία για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, σε Πανεπιστήμια εντός και εκτός Ελλάδος.
Εκδηλώσεις

4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ναυτεμπορικής

YES to Shipping Forum 2018

POS 2018 INFO CONFERENCES AND SEMINARS

POSIDONIA 2018